De Chocolade Bar

Chocolade….een bijna onmisbaar ingrediënt in de (bak)keuken. Melk, puur, wit en sinds een paar jaar Ruby (die roze ;)). Chocolade is op vele manieren te gebruiken. Anne-Marij de Koning heeft een passie om er allerlei soorten repen of bars mee te maken. Van appeltaartreep tot bolvormige lions en van chocolade met gedroogde vruchten tot chocolade met earl grey.

Cacaoboon

Chocolade is afkomstig van de cacaoboon. Om uiteindelijk chocolade over te houden wordt alleen de boon gebruikt. Die door een aantal bewerkingen uiteindelijk als cacao eindigt. Tegenwoordig zijn er ook start-ups die het sap dat vrij komt en normaal gesproken gewoon wegstroomt, omvormen tot een heerlijk (tropisch) drankje. Zoals bijvoorbeeld Kumasi.

De chocolade bar

Anne-Marij de Koning liep al een tijdje rond met het idee een boek te maken over het zelf maken van chocoladerepen. En gelukkig is het ervan gekomen. Wat veel en superlekkere ideeën staan er in dit 100 pagina’s tellend boek. De Koning begint haar boek met een lekkere inleiding over chocolade, welke soorten, hoe je kan tempereren (Temperatuur is heel belangrijk als je een mooie glans en lekkere ‘krak’ wilt krijgen), wat voor materieel je kunt gebruiken, etc. Bij ieder recept heeft Anne-Marij een (persoonlijke) inleiding geschreven om je daarna mee te nemen in het maken van. De ingrediënten staan overzichtelijk vermeldt net als de (extra) benodigdheden en stap-voor-stap word je meegenomen in het maken van de lekkernij. De heerlijke foto’s bij de recepten doen je het water al in je mond lopen, wij hadden vaak de neiging om al in het boek te bijten ;). Maar ja, wij zijn dan ook grote chocoladeliefhebbers. Ben jij net zo’n grote liefhebber of wil je gewoon eens (meer) met chocolade experimenteren? Dan is ‘De Chocolade Bar’ een must om dit boek te kopen. Voor de prijs hoef je niet te laten ;).

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *