Zilt

Als je aan zilt denkt denk je al snel aan Zeeland of de wadden. Niet onlogisch want daar groeien zilte groenten zoals, Zeekraal en lamsoor in het wild. Maar wist je dat je ook vrij simpel zelf jouw zilte groenten kunt telen? Gewoon in de achtertuin of op een balkon in potten of bakken. Hoe? Dat kun je verder lezen in het boek van drie Texelse vrouwen die allemaal hun eigen specialiteiten hebben. Zo is Annette van Ruitenbrug kookboekenschrijver en moestuinierster. Ellen van Straten een ervaren ziltegroententeler en Sabien Bosman kundig wildplukker en cateraar.

Als je dit boek besteld is er een mogelijk om er gelijk een zilt kweekpakket bij te bestellen. Zo kun je gelijk aan de gang om jou zeevenkel of zeekraal op te kweken. En er natuurlijk een van die heerlijke recepten mee te maken die in Zilt staat. Want dat is precies de bedoeling. Dat je kennis maakt met zilte groenten en het gebruik ervan.

E-learning

Zilte groenteteelster  Ellen van Straaten begeleidt je in filmpjes over zaaien, verzorgen en oogsten door het hele groeiproces van de zilte groentes zeeaster, zeekraal, zeevenkel en strandbiet. Haar teelt-informatie wordt aangevuld met interessante weetjes en achtergrondinformatie over zilte natuurgebieden in Nederland en geeft antwoord op vragen als ‘Waarom kunnen sommige planten wel tegen zout en andere niet?’. Inschrijven voor e-learning Deze online cursus start in maart, als het groeiseizoen van de zilte groentes begint.  Je krijg vanzelf  bericht wanneer je kunt starten. Je kunt de e-learning in je eigen tijd en tempo volgen. Schrijf je nu in voor de e-learning.

Experimenteer en combineer.

Bij de eerste pagina’s nemen de dames je mee in de wereld van de zilte groenten, het telen ervan en wat ervoor nodig is. Door het boek heen maak je verder kennis met diverse zilte groenten zoals zeekraal, zeevenkel, lamsoor en meer. Met de mooiste ingrediënten worden er zo’n 75 recepten aan je voorgelegd. Van zeekoolpickle tot mosterdsoep met lamsoor en van strandbiet tot zeevenkel. Het komt allemaal voorbij. De recepten staan duidelijk beschreven van de ingrediënten tot de bereiding. En natuurlijk ontbreken de smakelijke foto’s niet. Lekker makende en kleurrijke foto’s laten je het water in de mond lopen. Kortom….heb jij altijd al (verder) kennis willen maken met zilte groenten en het gebruik in de keuken. En het eventueel zelf (op)kweken van diverse zilte groenten? Dan is dit een geweldig boek voor je. Een dikke aanrader en niet alleen als je aan de kust woont. Het boek is tot stand gekomen door de drie auteurs in samenwerking met het IVN (Instituut voor natuurindicatie en natuurbeleving). Voor meer informatie en het bestellen van het boek klik je op de afbeelding :).

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *