De Veganbijbel

Lang verwacht en gekomen; De Veganbijbel. Deze bijbel is samengesteld door Tessa Moorman (The Green Happiness). En bevat ruim 200 plantaardige recepten, vaak ook nog glutenvrij en met zoveel als mogelijk onbewerkte producten.

Deze Veganbijbel is de perfecte aanvulling op de al eerder verschenen vegetarische bijbel. Voor als je (nog) meer plantaardige alternatieve zoekt bijvoorbeeld. Vegetarische en veganistisch zijn inmiddels het ‘geitenwollensokken’ imago ontgroeid. Steeds meer supermarkten hebben het nog steeds groeiende aanbod ontdekt, naast het flinke aanbod wat al verkrijgbaar was en is bij de speciaalzaken als Odin en Ecoplaza.

Groeiende behoefte

Deze Veganbijbel sluit helemaal aan bij de groeiende behoefte van een steeds grotere groep consumenten die meer plantaardig willen gaan eten. Tessa begint bij de inleiding met een persoonlijk verhaal over hoe zij tot deze levensstijl gekomen is. Plantaardig eten is goed voor de gezondheid, net als het beter is voor jouw footprint, veel minder dierenleed veroorzaakt en een deel van een oplossing van het globale voedselprobleem kan zijn. Dit alles is onderbouwd door diverse wetenschappelijke publicaties en/of onderzoeken.

Realistisch als ze is geeft ze gelijktijdig aan dat als je plantaardig eet je ook gezond eet. Tessa geeft hierbij een aantal belangrijke tips om met een plantaardig dieet gelijk ook gezond te eten en wat belangrijke elementen zijn waar je op moet letten. Van vervangers van zuivel en eieren tot aan basisrecepten en van ontbijt tot diner, voor ieder moment van de dag is er een heerlijk recept te vinden in deze Veganbijbel. Zelfs een aantal drankjes komen in een vegan variant voorbij. Wat denk je van een pompoenlatte of warme chocolademelk.

Van Nederlandse bodem

Tessa: ‘hoe vruchtbaarder de grond waarop je groenten en fruit groeien, hoe meer voedingsstoffen ze bevatten.’

In de laatste pagina’s staat een duidelijk overzicht van wat er per seizoen (makkelijk) te verkrijgen is, veelal van Nederlandse bodem. De recepten worden ingeleid met een persoonlijke noot en vaak wat extra variatie tips. De ingrediënten staan overzichtelijk vermeld, net als de bereiding. Eigenlijk zoals we gewend zijn in de (thema)-bijbel uitgaven. Met heerlijke foto’s een zeer welkome bijbel (kookboek) in de keuken. Want dit boek mag eigenlijk niet in een kast terecht komen 😉.

We mogen alvast een lekkernij delen met jullie: Hartige muffins.

De Veganbijbel is hier verkrijgbaar (of klik op de afbeelding).


Hi, ik ben Tessa. In 2016 ben ik The Green Happiness begonnen, als middel om mijn enthousiasme voor gezonde plantaardige voeding met zoveel mogelijk mensen te delen. Na mijn studie Voeding & Dietetiek en Orthomoleculaire geneeskunde realiseerde ik me dat Moeder natuur alle ingrediënten bied om zowel fysiek als mentaal in topconditie te komen. Zolang we maar weten hoe we de juiste voedingsstoffen kunnen binngenkrijgen. Ik vind het heerlijk om nieuwe recepten te creëeren die zowel smakelijk als supergezond zijn! Ik kan geen dag zonder chocolade, meditatie en een groene smoothie. Samen met mijn vriend reis ik op dit moment rond op zoek naar de perfecte plek om meer in de natuur en in community te leven.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *