Inhoud:

De ene, Lisette, heeft al 12 (kook)boeken op haar naam staan. De ander, Maartje, al 5. Samen hebben ze MAN.EAT.PLANT. en FAMILY.EAT.PLANT. eerder al uitgebracht en daar is nu Vlam in de Pan bijgekomen. Barbecueën maar dan zonder vlees en/of vis maar gewoon lekker helemaal plantaardig.

Het is tegenwoordig helemaal niet vreemd om het hele jaar door de barbecue aan te steken. Niet alleen gezellig en een mooie mogelijkheid om bij te praten met vrienden en familie maar ook lekker. En dat is echt niet nodig met (grote lappen) vlees en/of vis. Integendeel zelfs! Verras jouw gasten eens met een overvloed aan groenten, granen, paddenstoelen, wieren, fruit en kruidige smaken. Wedden dat ze dit zelf ook (meer) gaan doen? Zeker als je Vlam in de Plant laat zien.

"De betere onderzoeken laten immers duidelijk zien dat planten je vrijwel alles kunnen bieden en de mythes dat je alleen calcium uit melk, ijzer uit rood vlees en omega 3 uit vis kunt halen, zijn allang ontkracht."

Vlam in de Plant start met een korte inleiding over het hoe en wat rondom BBQ’en. Welke methoden, soorten marinades en andere smaakmakers, poffen, grillen en dan gaat het vlot door naar de meest uiteenlopende recepten. Zoals broccoli-steaks, corn ribs, diverse burgers en diverse bijgerechten. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn; met vier hoofdstukken en bijbehorende recepten kun je variëren zodat je iedere keer de vega(n) BBQ aan kunt steken met andere recepten.

De recepten zijn overzichtelijk. Met mooie inleidingen, duidelijk ingrediënten overzicht en heldere bereidingswijzen. De begeleidende foto’s zijn helemaal in BBQ-sfeer gemaakt en laten het water je al bij voorbaat in de mond lopen. Met een mooi inleidend verhaal van Karen Soeters* en een vertederend verhaal van Sam, een door Stichting Melief gered, varken(tje) is het een geweldige aanvulling op de vega(n) kookboekenplank.

We mogen alvast een lekkere vegan BBQ topper delen met jullie: gepofte biet met pesto.

[caption id="attachment_6008" align="alignleft" width="150"] Boek bestellen? Klik op de afbeelding.[/caption]

Meer weten van Maartje Borst en Lisette Kreischer? Dat kan natuurlijk. Via de website van Maartje of Instagram account. En Lisette via Facebook, Instagram of haar website.

*Karen Soeters is o.a: dierenbeschermer, spreker, (dag)voorzitter, auteur, oprichter House of Animals Today en communicatiewetenschapper.