Zomerse ijslolly’s met meloen

20 juni 2018 Redactie Puur Tafelen

Meloenen zijn op hun best in juni en juli, juist de maand dat je wel een ijskoude verfrissing kunt gebruiken. Deze groene lolly’s smaken heerlijk op een warme dag. Een perfecte mix van zoet, een beetje zout en een hartig chili-smaakje. Als je wilt kun je de chili achterwege laten. Beter van niet, ze maken deze lolly’s juist zo lekker!

Ingrediënten voor 6 ijslolly’s:

  • 1 ongeschilde komkommer, in plakjes
  • ½ geschilde meloen in blokjes
  • Het sap van 1 limoen
  • Zout naar smaak
  • Chilipeper naar smaak
  • 50 gr verse spinazie
  • 2 eetlepels honing

Bereiding:

  1. Doe de komkommer, meloen, limoensap, zout, chilipeper en spinazie in een blender of staafmixer en mix tot een gladde substantie.
  2. Voeg de honing naar smaak toe
  3. Zeef het mengsel en doe dit in de ijslolly vormpjes
  4. Zet de vormpjes minstens 5 uur in de vriezer
  5. Serveer met wat zout en peper
Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram