Zomerse ijslolly’s met meloen

Gepubliceerd door Redactie Puur Tafelen op

Meloenen zijn op hun best in juni en juli, juist de maand dat je wel een ijskoude verfrissing kunt gebruiken. Deze groene lolly’s smaken heerlijk op een warme dag. Een perfecte mix van zoet, een beetje zout en een hartig chili-smaakje. Als je wilt kun je de chili achterwege laten. Beter van niet, ze maken deze lolly’s juist zo lekker!

Ingrediënten voor 6 ijslolly’s:

  • 1 ongeschilde komkommer, in plakjes
  • ½ geschilde meloen in blokjes
  • Het sap van 1 limoen
  • Zout naar smaak
  • Chilipeper naar smaak
  • 50 gr verse spinazie
  • 2 eetlepels honing

Bereiding:

  1. Doe de komkommer, meloen, limoensap, zout, chilipeper en spinazie in een blender of staafmixer en mix tot een gladde substantie.
  2. Voeg de honing naar smaak toe
  3. Zeef het mengsel en doe dit in de ijslolly vormpjes
  4. Zet de vormpjes minstens 5 uur in de vriezer
  5. Serveer met wat zout en peper
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *