Aardappelpuree met vogelmuur

Waarom moeilijk doen terwijl ook wel eens makkelijk kan en mag ;). Aardappelen (uit eigen biotuin) en vogelmuur. Je leest het goed, vogelmuur. Voor vele een crime in de tuin en wordt als woekerend (on)kruid gezien.

Vergis je niet; Het is reuze gezond, ook voor de mens. Rijk aan diverse mineralen en de vitamines A, B6, B12, C en D. Zowel blad, stengel als bloemetjes zijn goed te eten. De smaak is iets nootachtig en heeft ook wel iets van de smaak van spinazie en veldsla. Prima voor in een gemengde salade, maar het past ook in een kruidig soepje of op een broodje met kaas. 

Voor 4 personen heb je nodig:

 • 800 gram aardappelen
 • 300 gram vogelmuur
 • 100 ml (soja)melk
 • klont boter
 • 1 tl nootmuskaat
 • peper en zout
 • 4 heel verse eieren

Zo maak je het klaar:

 1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze volledig gaar.
 2. Hak de vogelmuur grof.
 3. Prak/stamp de aardappelen met de melk, boter en nootmuskaat tot je een romige puree hebt. Breng het eventueel op smaak met peper en zout. Roer hierna de vogelmuur erdoorheen.
 4. Breng een pan water aan de kook. zet het vuur lager, zodat het water net niet borrelt. Breek een ei in een kopje zonder de dooier te beschadigen. Roer in het water tot een draaikolk ontstaat. Laat het ei langzaam en voorzichtig in het midden van de kolk glijden. Draai voorzichtig rond het ei om de draaikolk in stand te houden tot het ei stolt.
 5. Haal na 1 à 2 minuten het ei uit het water met een schuimspaan en herhaal dezelfde handelingen met de andere eitjes.
 6. Serveer de puree in een diep bord. Werk af met een eitje. Snijd het eitje een beetje open voordat je het gerecht opdient.

Eventueel wat gebakken groene asperges en/of sperzieboontjes maken het geheel nog lekkerder.

Dit recept komt uit ‘Seizoenen‘ het magazine over ecologisch leven, koken en tuinieren. Uitgegeven door Velt, samen eco-actief.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *