Bloemkoolrisotto

Dit hoofdgerecht is niet alleen vegetarisch maar ook nog eens laag in calorieën, nog geen 500 kcal. Recept komt uit het (h)eerlijke magazine Delicious.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 butternutpompoen, geschild, zonder pitten en in blokjes
  • 1 bloemkool, in roosjes (bewaar het blad)
  • 1½ el milde olijfolie
  • 8 takjes tijm
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 5 tenen knoflook, geperst
  • 200 gram risottorijst
  • 700 ml hete groentebouillon 
  • 75 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Schep de pompoenblokjes in een braadslee, schuif ze opzij en schep de bloemkoolroosjes ernaast. Besprenkel met 1 el olie en strooi er de takjes tijm, chilivlokken, het venkelzaad en wat zout en peper over.
  3. Rooster de groenten ongeveer 40 minuten tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen. Schep ze halverwege om. Voeg 5 minuten voor het einde van de oventijd de bloemkoolbladeren toe en schep ze om, zodat ze met olie bedekt zijn.
  4. Verhit intussen de resterende ½ el olie in een grote ovenvaste braadpan op matig vuur. Bak hierin de ui 5 minuten tot deze licht kleurt, voeg de knoflook toe en schep 1 minuut om. Voeg nu de rijst toe. Schenk de hete bouillon erbij en zet de pan 20-30 minuten in de oven bij de groenten tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en gaar is.
  5. Schep de risotto om met de geroosterde groenten en de geraspte kaas.
  6. Proef, voeg naar smaak nog wat zout en peper toe en eet smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *