Chocolademousse

Bonen in een chocolademousse ? Klinkt misschien vreemd maar het is zeker de moeite waard om te proberen. In dit dessert proef je de bonen niet echt terug, maar ze zorgen wel voor een romige en vezelrijke mousse. Dit recept is terug te vinden in het boek ‘Vezels‘ van Lisa Dorsman.

Dit heb je nodig voor 5 porties:

  • 1 blik cannellinibonen (400 gram)
  • 150 gram pure chocolade (liefst 70%)
  • 5 eetlepels honing
  • 100 gram zuivelspread (light)
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 3 eiwitten
Zo maak je het klaar:
  1. Spoel de cannellinibonen af en laat ze uitlekken.
  2. Breek ondertussen de pure chocolade in kleinere stukken. Doe de chocolade met de bonen, de honing, de zuivelspread, de kaneel en de cayennepeper een een keukenmachine (of met een staafmixer) en maal tot een dikke, maar gladde pasta.
  3. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop ze stijf met een keukenmixer. De eiwitten zijn stijf als je de kom schuin kunt houden en de eiwitten en niet uit dreigen te vallen.
  4. Spatel het chocolademengsel door de eiwitten. Doe de mousse in een grote bak of verdeel over vijf kleinere bakjes/glaasjes. Laat de mousse minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *