Bolus kwarkcake

Kwark, cake en bolussen en dan allemaal in 1. Hoe lekker wil je het hebben. Zeeuwse foodblogger Tamara heeft deze ingrediënten tot een heerlijke (Zeeuwse) lekkernij gemaakt. 

Tamara woont in het pitoreske Sint Philipsland op het gelijknamige eiland, dat behoort tot de gemeente Tholen. Natuurlijk is Tamara ook op de socials te volgen Op Instagram en Facebook maakt ze je lekker met heerlijke foto’s. Of neem een kijkje op haar website.

Dit heb je nodig voor een cake:

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram magere kwark
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels water
  • 2 (versgemaakte) bolussen*
  • 1 zakje chocolate chips
  • zoute pretzels

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Vet een cakevorm in.
  3. Meng 1 eetlepels water door de kwark. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de eieren en suiker toe. Mix dit tot een glad beslag. Klop het daarna nog een paar minuten extra luchtig.
  4. Snijd de bolussen in stukjes en meng deze door het beslag.
  5. Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar.
  6. Smelt daarna de chocolade en giet dit over de taart.
  7. Versier de cake met pretzels en bloemen.

Dit recept is o.a. gepubliceerd in Hello Zeeland’  De (online) reisgids door Zeeland.

*Bolussen kun je natuurlijk zo kant-en-klaar kopen bij de warme bakker maar je kunt ze ook zelf bakken. Met bijvoorbeeld de bolusmix van Molen de Jager. O.a. (online) te bestellen bij Het Wegwijs Lokaal.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *