De Vega-Atlas

Vegetariërs en veganisten zijn over heel onze aardbol te vinden. Voor Isabel Boerdam (De Hippe Vegetariër) de aanleiding om er een uitgebreid kookboek over samen te stellen. In ‘De Vega-Atlas’ laat Isabel je kennis maken met vega(n) gerechten van over heel de wereld. Van de Caraïben tot Oceanië en van Oost-Afrika tot Scandinavië. Van ieder werelddeel is wat lekker te vinden. Van vele recepten waar van oorsprong vis of vlees in zit verwerkt heeft Boerdam er een vega(n) versie van gemaakt.

De Atlas

Nu eens geen kookbijbel maar weer een kook/bak Atlas erbij. Als je de Hippe Vegetariër (Isabel Boerdam) kent weet je dat zij verzot is op lekker eten. Maar dan wel minimaal vegetarisch en waar het lukt geheel plantaardig. In deze atlas heeft ze de heerlijkste gerechten vanuit Mexico tot Zwitserland en van België tot Belize bij elkaar verzamelt.

De eerste pagina’s geeft ze een makkelijk overzicht van alle landen waar de recepten de oorsprong vinden. Met kort een aantal specifieke ingrediënten en/of smaken. Hier kun je voor jezelf snel een keuze maken in een smaak of smaken die het beste bij je passen. Of om eens verrassend eens iets anders te gaan proberen.

Alle recepten zijn in ieder geval vegetarisch. Bij recepten die standaard al vegan zijn staat het erbij vermeldt. De recepten staan staan duidelijk en overzichtelijk beschreven. De ingrediënten en (keuken)benodigdheden staan fijn bij elkaar en de bereiding makkelijk stap-voor-stap. Ieder gebied wordt ingeleid met kort wat en hoe er in het gebied te vinden is en voor(t)komt. Samen met een mooi geïllustreerde tekening van het gebied. De smakelijke foto’s zijn helemaal in sfeer van het desbetreffende gerecht en/of land. Je krijgt er in ieder geval gelijk trek van ;).

Kortom:

Een absolute aanrader om de globale vega(n) keuken te leren kennen. Het boek smaakt naar meer. Het is niet alleen voor de al fervente vega(n) maar zeker ook voor de flexitariër om (meer) kennis te maken met de heerlijke vega(n) keuken.

We mogen alvast een smakelijk voorproevertje met je delen: Vegan salbutes met pulled carrot

Klik om dit heerlijke boek te bestellen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *