Groente- en fruitencyclopedie

Misschien ken je ze nog wel van die rijen boeken die samen een heuse encyclopedie vormen. Je komt ze niet veel meer tegen, wellicht nog uit de boekenkast van je ouders of grootouders. Tegenwoordig is Google je beste vriend als je iets wilt opzoeken.

Hoewel wij ook regelmatig digitaal lezen blijft een fysiek boek toch nog erg fijn. Het gevoel, de geur het gebruik, zeker bij bijvoorbeeld kookboeken of boeken over moestuin(ieren). Zo ook de groente- en fruitencyclopedie van Luc Dedeen en Guy de Kinder. Inmiddels toe aan de 12de en uitgebreide en herziene versie.

Praktische informatie over de basisprincipes van het telen in de volle grond, in de kas of serre, in potten en bakken.

Deze ruim 2 kilo wegende encyclopedie is een must voor iedereen die een compleet overzicht bij de hand wil hebben. Zeker als jij je eigen moestuin hebt of wilt beginnen.

Basis

Een goede basis is het begin van alles. Een goede, vruchtbare bodem is de basis voor een gezonde en mooie oogst. Het eerste deel gaat uitgebreid in op het verkrijgen en verzorgen vaan een goede bodem. Van mulchen tot aan composteren en van natuurlijke bemesting tot (on)gewenste (on)kruiden. Verder word je meegenomen van zaadje tot oogst en alles wat ertussenin allemaal voorbijkomt. Verspenen, uitplanten en meer. Het komt allemaal aan de orde.

Al jaren een bijzonder praktisch en waardevol naslagwerk voor alle moestuiniers, van beginners tot professionals.

Groenteteelten zijn onderverdeeld in soorten zoals blad-, stengel-, vrucht en wortelgroenten. De diverse groenten worden uitvoerig beschreven en door een duidelijk overzichtelijk teeltschema zie je in korte tijd hoe en wat je er mee aan de slag kunt. Ook minder bekende of zogenaamde ‘vergeten’ groenten en fruit komen aan de orde zoals; yakon (appelwortel), bataat (zoete aardappel), moerbei en Japanse wijnbes. Natuurlijk mag een verklarende woordenlijst en uitgebreid register niet ontbreken.

De term ‘encyclopedie’ is helemaal op z’n plaats voor dit boek. Veel mooie foto’s en duidelijke tekeningen en uitleg maken het een compleet boek.  Met ruim 400 pagina’s boordevol inhoudelijke informatie een super aanrader! Voor het inrichten van een voedselbos kun je dit boek ook zeker erbij raadplegen.

Bestellen

Dit waardevolle naslagwerk bestellen? Klik op de afbeelding.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *