Zeeuws Bakboek

Bijna iedere streek of provincie heeft zo z’n ‘eigen’ lekkernijen. Sommige van deze lekkernijen (bijvoorbeeld in Zeeuws-Vlaanderen de Kermisvlaai) worden alleen op speciale dagen gemaakt en gegeten andere kunnen het hele jaar door (bijvoorbeeld de ‘Zeeuwse’ Bolussen). Zomaar twee voorbeelden uit het vers verschenen Zeeuws Bakboek, samengesteld door Judith den Boer.

Geen zelfbedachte recepten maar 35 typisch Zeeuwse bakrecepten die Judith uit alle hoeken van Zeeland verzameld heeft. En natuurlijk allemaal zelf wel een keer gebakken en geproefd ;). Ze vindt het belangrijk dat de recepten door iedereen gebakken kunnen worden, dus geen ingewikkeld gedoe en moeilijk verkrijgbare ingrediënten.

Judith: “mijn missie was een modern bakboek maken waarbij de klassiekers niet zouden ontbreken.”

Uiteraard staat er een heerlijk (variatie) bolus recept in maar ook minder bekende baksel zoals de zeekraalbitterbal en babelaarmacaron. Een korte maar heel duidelijke inleiding met uitleg van het gebruik van de oven tot een aantal ingrediënten zoals Zeeuwsche Zoute brengen je al snel naar de lekkere inhoud….de bakrecepten. De reepten staan overzichtelijk vermeld met allemaal een (vaak persoonlijke) inleiding. Ingrediënten en het te volgen recept zijn in 1 oogopslag te overzien voor gebruik.

Dit alles in combinatie met de smakelijke foto’s is het een uniek Zeeuws Bakboek geworden. Ondanks dat het een bakboek is met verzamelde recepten, vind je ook het persoonlijke van Den Boer erin terug. Door de persoonlijke inleiding in het boek en bij veel van de recepten in combinatie met sfeerfoto’s spat het Zeeuwse ervan af.

En we kunnen alvast een (bijna) echt Zeeuwse lekkernij met je delen….bolussen.

Judith den Boer is geboren en getogen in het Schouwse Kerkwerve. Van jongs af aan stond ze al in de keuken te bakken of anders was ze wel op het strand te vinden. Haar missie? Een modern en toegankelijk Zeeuws Bakboek maken.

Boek bestellen? Klik hier of op de afbeelding

Volg het Zeeuwse Bakboek via FaceBook en/of Instagram.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *