Knoflooksoep

Lekkere stevige en pittige knoflooksoep. 

Dit heb je in huis:

  • 1 paprika
  • Olijfolie
  • 2 uien
  • 2 bollen (verse) knoflook
  • 30 gram roomboter
  • Liter water
  • 2 (tuin)kruidenbouillonblokjes
  • 3 takjes bladpeterselie

Zo maak je de soep klaar:

  1. Zet de grill van de oven op de hoogste stand. Snijd de paprika in vieren. Vul een ovenschaal met de paprika. Let er op dat de paprika met het velletje naar boven ligt. Schenk wat olijfolie in de ovenschaal en zet de schaal onder de grill van de oven
  2. Rooster de paprika in 30 à 40 minuten zacht. Eventuele zwarte plekken op de paprika zijn niet erg.
  3. Neem de schaal uit de oven. Dek de paprika af met aluminiumfolie en laat ze afkoelen. Verwijder het velletje en snijd deze in reepjes.
  4. Terwijl de paprika afkoelt, kun je de soep maken.
  5. Snijd de uit fijn. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de ui samen met de knoflook glazig. Voeg water en bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook. Hak de peterselie fijn.
  6. Schep de soep in kommen en verdeel de paprikareepjes over de kommen. Garneer de soep met gehakte peterselie.

Tip: Ook lekker met wat verbrokkelde feta.

Uit:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *