Knoflooksoep

18 augustus 2019 Puur Tafelen

Lekkere stevige en pittige knoflooksoep. 

Dit heb je in huis:

  • 1 paprika
  • Olijfolie
  • 2 uien
  • 2 bollen (verse) knoflook
  • 30 gram roomboter
  • Liter water
  • 2 (tuin)kruidenbouillonblokjes
  • 3 takjes bladpeterselie

Zo maak je de soep klaar:

  1. Zet de grill van de oven op de hoogste stand. Snijd de paprika in vieren. Vul een ovenschaal met de paprika. Let er op dat de paprika met het velletje naar boven ligt. Schenk wat olijfolie in de ovenschaal en zet de schaal onder de grill van de oven
  2. Rooster de paprika in 30 à 40 minuten zacht. Eventuele zwarte plekken op de paprika zijn niet erg.
  3. Neem de schaal uit de oven. Dek de paprika af met aluminiumfolie en laat ze afkoelen. Verwijder het velletje en snijd deze in reepjes.
  4. Terwijl de paprika afkoelt, kun je de soep maken.
  5. Snijd de uit fijn. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de ui samen met de knoflook glazig. Voeg water en bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook. Hak de peterselie fijn.
  6. Schep de soep in kommen en verdeel de paprikareepjes over de kommen. Garneer de soep met gehakte peterselie.

Tip: Ook lekker met wat verbrokkelde feta.

Uit:

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram