Pompoen-linzenstamppot

27 oktober 2019 Puur Tafelen

Nog zo’n lekker stamppot met pompoen uit de stamppotbijbel. Een (H)eerlijk vega of veganistische stamppot.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram groene linzen
  • 1 kilo pompoen
  • 250 gram cherrytomaten
  • 100 gram feta*
  • 100 ml kokosmelk
  • 5 gram verse biologische basilicum
  • gezouten roomboter*
  • zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Was de linzen goed, zodat er geen steentjes of ander vuil meer in zitten. Kook de linzen in een pan met ruim water en zout in 40 tot 50 minuten beetgaar (afhankelijk van de soort kunnen linzen sneller gaar zijn, dus houd ze tijdens het koken goed in de gaten).
  2. Schil de pompoen en verwijder de zaden, snijd de pompoen in stukken. Kook de pompoen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.
  3. Was de cherrytomaten en snijd in vieren. Snijd de feta in blokjes.
  4. Giet de linzen af in het vergiet en laat ze goed uitlekken. Giet de pompoen af en stamp met de linzen tot een puree. Roer de kokosmelk en een klontje roomboter erdoor. Meng de cherrytomaten en de feta door de puree en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  5. Strooi de basilicumblaadjes over de stamppot.

* Voor een veganistische variant vervang je de feta door bijvoorbeeld tofu en de roomboter voor plantaardige boter (met wat extra zout).

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram