Hummusvariaties

28 oktober 2019 Puur Tafelen

Hummus of humus (ook wel hoemoes of hoummoes) is een puree met als basis peulvruchten en enkele andere ingrediënten. Met hummus kun je veel variaties maken. Probeer vooral zelf jouw favoriete smaken uit en maak jouw unieke hummus. Omdat het een enorme bron van eiwitten is, past het in een gezond eetpatroon. En is het uitermate geschikt voor vega en vegan.

  1. Kies je peulvruchten en doe die met de basisingrediënten in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en maal het tot een gladde massa. Proef en breng het eventueel op smaak met peper en zout.
  2. Wil je een andere variant maken? Voeg dan de extra ingrediënten toe aan de keukenmachine en blend het opnieuw.

De basis:

  • 200 gram peulvruchten, gekookt (bijvoorbeeld: kikkererwten, doperwten, zwarte bonen, linzen)
  • 3 el olijfolie
  • Sap van een halve biologische citroen
  • Teentje knoflook
  • 1 tl komijnzaad, gemalen
  • 1 el tahin
  • Zout en peper

Variaties:

Deze voeg je pas toe nadat je de basis gemaakt hebt.

Rodebietenhummus:

  • 1 rode biet, gekookt en in blokjes
  • 1 tl frambozenazijn

Wortelhummus:

  • 1 winterpeen, in blokjes en 10-15 minuten geroerbakt
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 el olijfolie

Tomatenhummus:

  • 5 zongedroogde tomaten

Tip: Hummus is niet alleen lekker op brood of bij een salade, maar ook heel handig om mee te nemen en je favoriete groentesticks in de te dippen als snack tussendoor.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram