Roomijs met doperwtenpeulen en aardbeien

Hoe dit smaakt? Lekker zelf maken en beoordeel zelf ;). IJs met doperwtenpeulen is een niet voor de hand liggende combinatie maar dat maakt voor Licia Cagnoni niet uit. Dit recept komt uit ‘Eat it all’

Voor 4 personen:

  • 400 gram doperwtenpeulen
  • zout
  • ½ liter melk
  • 200 ml slagroom
  • 160 gram suiker
  • 1 el honing
  • merg van 1 vanillestokje
  • 300 gram aardbeien
  • blaadjes munt

Zo maak je het klaar:

  1. Ontdoe de peulen van draden, was ze grondig en kook ze 20 minuten in water met een snufje zout. Maal ze in de keukenmachine tot puree en druk die door een grove zeef in een kom. Probeer zoveel mogelijk pulp te krijgen.
  2. Voeg de melk, slagroom en 140 gram suiker toe. Voeg de honing en het vanillemerg toe. Meng goed en giet het mengsel in een niet te dikke laag in een grote ovenschaal. Zet 2-3 uur in de vriezer.
  3. Snijd de aardbeien in stukjes en bak ze 1 minuut op hoog vuur met de resterende suiker. Doe het ijs, zodra het stevig is, in de keukenmachine en meng het tot een romig en glad mengsel. Serveer het ijs direct met de aardbeien en garneer met muntblaadjes.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *