SLA.

Kort, krachtig en makkelijk. Zo zijn de recepten in SLA. Het is niet alleen een (kook)boek, SLA. is namelijk ook een kleine keten met inmiddels (en het loopt nog steeds op) 15 good food bars. (Helaas) alleen nog in de Randstad ;). Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Leiden zijn ze te vinden. Jop, Nina en Ida de Haart, Nina’s tante, zijn de drijvende krachten achter deze formule en nu dit boek.

Dit boek is samengesteld door Ida de Haart. En het is een boek voor iedereen. Zoals de titel als doet vermoeden is het een boek met SLA groenten in de hoofdrol. Vroeger had sla bij velen een soort van konijnenvoer-achtig imago dat is inmiddels wel anders. Om je bekend te maken wat er allemaal heerlijk mogelijk is, is dit boek een zekere aanrader. En mocht je een keer in de buurt van een van de good food bars zijn, stap dan zeker binnen en laat je verrassen door een van de vele gezonde en vooral lekkere gerechten. En weet je wat helemaal leuk is? Kinderen t/m 10 jaar mogen gratis mee eten (alleen in de winkels en met een maximum van 2 kids).

“Dressings vormen de ziel en persoonlijkheid van onze salades. Een goede dressing maakt alles lekker. Zelfs als je geen tijd hebt om uitgebreid in de keuken te staan, kun je een simpele salade naar een hoger niveau tillen door er een verrassende dressing bij te serveren.”

Inhoud

Als inleiding word je door Ida meegenomen in het ontstaan van SLA. Om je daarna gelijk kennis te laten maken met de aanloop naar het boodschappen doen en wat vooral handig is om altijd op voorraad te hebben voor heerlijke sla/groenten recepten. Amarant, ghee, macapoeder en wasabi zijn geen alledaagse ingrediënten en misschien ken je ze (nog) niet eens. In een paar pagina’s worden van a tot z  met een korte uitleg een flink aantal van deze (on)bekende ingrediënten aan je voorgesteld. Wat het is, hoe het smaakt en waar je het o.a. kunt kopen. Erg handig zo’n lijstje als je er nog niet zo bekend mee bent. Het basis keukengerei en bereidingen van diverse groenten staan bij elkaar.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld in lekkere hoofdstukken. De favoriete salades maar ook dressings, hummus, soepen, snelle warme gerechte, sappen & smoothies en natuurlijk nog een aantal niet al te ongezonde zoetigheden. Natuurlijk ontbreken de hele smakelijke foto’s niet. Van de inrichting van een bar, Nina met haar dochter aan het winkelen en vooral veel van de mooie ingrediënten en gerechten. Het water loopt je gelijk in de mond…… Het boek is een absolute aanrader om aan te schaffen. Maar het is zeker ook de moeite om een van de mooie good food bars van SLA. op zoeken.

Meer weten?

Kijk op de website van SLA.

Of volg ze via Facebook, Instagram of Pinterest

Boek bestellen? Klik op de afbeelding

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *