Zoete aardappeltaart

Hoe kom je er op, een zoete-aardappeltaart? London Loy zag in een film met Will Smith een sweet potato pie voorbij komen waar hij gelijk honger van kreeg. Dit is de versie van London en staat in zijn eerste kookboek ‘Mijn recepten’ .

Dit heb je nodig voor 1 taart:

  • 350 gram bloem, gezeefd
  • 16 gram bakpoeder
  • 2 limoenen, rasp
  • ¼ theelepel zout
  • 350 gram witte basterdsuiker
  • 2½ ei, geklutst
  • 450 gram boter + extra om in te vetten
  • 900 gram zoete aardappelen, geschild en in stukken
  • 175 ml (amandel)melk
  • 2 eieren
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 2 tl vanille-aroma

Zo maak je hem klaar:

  1. Kneed in een ruime kom de bloem, het bakpoeder, limoenrasp, zout, 175 gram basterdsuiker, ½ ei en 250 gram boter tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bol, dek af met plasticfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm intussen de oven voor tot 180°C. Rooster de zoete aardappelen in een ovenschaal of op de bakplaat ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Vet de springvorm (24 cm) in met boter. Kneed het deeg kort door, rol het tot een lap van ongeveer ½ centimeter dik en bekleedt er de springvorm mee.
  4. Neem de zoete aardappelen uit de oven en laat even afkoelen. Breng de temperatuur terug naar 160 °C.
  5. Meng de zoete aardappel met 175 gram basterdsuiker, 200 gram boter, de amandelmelk, 2 eieren, de speculaaskruiden en het vanille-aroma. Stamp de vulling met de pureestamper tot een homogene massa.
  6. Verdeel de zoete-aardappelvulling over de bakvorm. Bak de zoete-aardappeltaart ongeveer 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *