Dikke pannenkoeken met aardbeien

Leuk en lekker om samen met de kinderen te maken op woensdagmiddag of in het weekend.

Natuurlijk kan dit altijd en met iedereen :). En als het even kan…haal je de aardbeien vers en ongespoten bij de boer. Deze hebben geen behandeling gehad om (wat) langer houdbaar te blijven en smaken over het algemeen zoeter.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 eieren
  • 250 ml volle melk
  • 1 eetlepel suiker 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • snufje zout
  • 50 gram roomboter
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • ¼ theelepel kaneelpoeder
  • 500 gram aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd

Bereidingswijze

1. Splits de eieren, klop de dooiers in een kom los met de melk en de suiker. Voeg al kloppend het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe.
2. Giet het beslag door een zeef. Klop de eiwitten met een schone garde en in een vetvrije kom stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag.
3. Verhit een kleine klontje boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en schep een klein beetje van het beslag erin. Bak de pannenkoekjes op middelmatig hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Leg de pannenkoekjes op een bord en leg er losjes een stukje aluminiumfolie overheen zodat ze warm blijven.
4. Roer de honing en kaneel door elkaar. Verdeel de pannenkoekjes op een warm bord, schep de aardbeien erop en schenk de kaneelhoning erover heen.

Pas op!!! dat je de vingers er niet bij opeet.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *