Honing: prachtig geschenk van de natuur

Published by Redactie Puur Tafelen on

Honing: een prachtig geschenk van de natuur die ontstaat als honingbijen nectar uit bloemen verzamelen en deze vervolgens omzetten. Honing kan bijna niet bederven. Het leuke van honing is dat de oorsprong van de nectar van grote invloed is op de smaak en kleur van de honing. Tijmhoning en heidehoning verschillen heel erg van elkaar.

Honing is te gebruiken in allerlei gerechten; zowel zoet als hartig. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk een ham mee glaceren en maiskolven met een beetje boter en een likje honing doen het ook erg goed! Honing wordt al eeuwen door mensen tegen allerlei kwalen gebruikt. Het helpt bijvoorbeeld tegen keelpijn en een droge huid.

Old German honey cookies

Probeer ons recept van Old German honey cookies: een aanrader.

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Trends

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *