Honing: prachtig geschenk van de natuur

8 juli 2016 Redactie Puur Tafelen

Honing: een prachtig geschenk van de natuur die ontstaat als honingbijen nectar uit bloemen verzamelen en deze vervolgens omzetten. Honing kan bijna niet bederven. Het leuke van honing is dat de oorsprong van de nectar van grote invloed is op de smaak en kleur van de honing. Tijmhoning en heidehoning verschillen heel erg van elkaar.

Honing is te gebruiken in allerlei gerechten; zowel zoet als hartig. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk een ham mee glaceren en maiskolven met een beetje boter en een likje honing doen het ook erg goed! Honing wordt al eeuwen door mensen tegen allerlei kwalen gebruikt. Het helpt bijvoorbeeld tegen keelpijn en een droge huid.

Old German honey cookies

Probeer ons recept van Old German honey cookies: een aanrader.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram