In dit recept worden niet alleen de oranje wortelen gebruikt (kan natuurlijk wel, maar is niet zo leuk om te zien;) ). Het is een recept van Michel Gonzaga uit België en komt uit het magazine van Velt (samen eco-actief). Michel is actief op Instagram als foodfotograaf.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 400 gram wortelen, in verschillende kleuren
 - 200 gram rode biet
 - 1 tl verse citroentijm
 - 1 tl ras el hanout
 - 1 tl gemalen korianderzaad
 - een scheut olijfolie
 - handjevol peterselie of ander vers kruid
 - peper en zout
 
Voor de citrusdressing:
- het sap van een sinaasappel
 - 2 el olijfolie
 - 1 tl appelazijn
 - de rasp van een halve limoen
 - zwarte peper
 
Zo maak je het klaar:
- Schrob de wortelen en snijd ze overlangs doormidden. Schil de rode biet en snijd hem in partjes.
 - Meng in een kommetje de citroentijm, de ras el hanout en het korianderzaad met een scheut olijfolie en peper en zout.
 - Leg de groenten in een ovenschaal en overgiet ze met de kruidige olie. Meng goed. Gaar de groenten in de oven op 200 °C, gedurende minstens 25 minuten (Als de groenten grover zijn gesneden duurt het iets langer).
 - Roer voor de dressing alle ingrediënten krachtig door elkaar.
 - Laat de geroosterde groeten even afkoelen, giet er de citrusdressing over en bestrooi met verse peterselie.
 
Heerlijk met Roseval aardappeltjes, uit de oven.


                    