Vegan Comfort

Vegan Comfort

Comfort food is een term die steeds meer gebruikt wordt. Zeker in deze soms toch lastige en onzekere tijden. De Oxford English Dictionary omschrijft de term comfortfood als ‘voedsel dat troost biedt of een gevoel van welbehagen, een hoog suiker- of koolhydraatgehalte heeft en wordt geassocieerd met de kindertijd of eten van thuis’. En dat is precies wat Milou van der Will wil bereiken met haar nieuwe (kook)boek ‘Vegan Comfort’.

Comford Food

En daar is Milou helemaal in geslaagd. Vegan comfort food met oosterse smaken. Smaken en geuren die mij terug brachten naar mijn jeugd. Mijn vader kookte vroeger veel oosterse gerechten met de typische geuren (en smaken). Met het verschil dat er destijds vlees e.d. in gebruikt werden. Tijden zijn (gelukkig) veranderd. Tegenwoordig zijn bijna alle recepten wel te ‘vertalen’ naar een vegetarische of vegan variant. Milou is nog een paar heerlijke stappen verder gaan in ‘Vegan Comfort’. Ze is helemaal los gegaan met zelf machtig mooie recepten te ontwikkelen. En bijna is (vaak makkelijker dan gedacht) alles zelf te maken. Ze neemt je mee in het zelf maken van bijvoorbeeld noedels en tofu. Maar ook specerijen en pickels zijn prima zelf te maken om deze dan uiteraard weer te gebruiken in en/of bij een van de recepten. Van bietenpickledumpling met wasabi-sesamdip tot zoete chai latte en van gemberbier tot kimchi van boerenkool. De meest verrassende en lekkere recepten kom je tegen in ‘Vegan Comfort’.

Milou: “Handgemaakte noedels zijn een kunstvorm”

Het boek is volop geïllustreerd met supermooie foto’s die je gelijk hongerig maken. Het merendeel van de recepten worden door Milou ingeleid en voorgesteld. Schrik niet als je de ingrediëntenlijstjes ziet bij de recepten, die zijn over het algemeen behoorlijk uitgebreid. Veel van deze ingrediënten zijn in de toko te vinden en kun je vaak gebruiken. Dus eenmaal aangeschaft kun je vele keren koken en recepten uitproberen. De bereiding gaat stap-voor-stap en is duidelijk. Wat mij aangaat is dit een kookboek dat zeker niet mag ontbreken in jouw bak/kookboekenkast. Zeker niet als jij, net als wij, nieuwsgierig zijn naar nieuwe smaken en recepten. En nog eens vegan zijn ook 😉. Deze snelle en heerlijke recept mogen wij alvast met jou delen: Snelle London curry.

Milou van der Will bekend van o.a. de thrillers Rood licht en de Benthe Berg-reeks, debuteerde succesvol met haar eerste kookboek Vegan East in 2020. Ze laat zien hoe je (oosterse) recepten in een plantaardige jas steekt. Na Vegan East verscheen ook Vegan Summer en Vegan Comfort.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *