Appeltaart-brownies

Temperaturen rond het vriespunt en na een lekkere wandeling binnen bij de warme kachel genieten van een flink stuk appeltaart-brownie. Samen met een flinke mok earl grey thee….. Dit recept komt uit ‘Appeltaart bij Janneke thuis’ van Janneke Philippi.

Voor 12 stuks heb je nodig:

  • 225 gram pure chocolade, grofgehakt
  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram handappels
  • 315 gram suiker
  • ½ theelepel kaneel, of meer naar smaak
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
Verder:
  • keukenmachine of mixer
  • ingevette brownievorm (28 X 18 cm)

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Laat op laag vuur in een steelpan met dikke bodem de boter en de chocolade smelten. Roer glad en neem de pan van het vuur.
  2. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine blokjes en schep om met 15 gram suiker en de kaneel.
  3. Klop in de keukenmachine of met de mixer de eieren met de resterende suiker dik en romig. Roer de chocoladeboter langzaam door het dooiermengsel.
  4. Zeef er in 2-3 porties het bakmeel boven en schep het luchtig door het chocoladebeslag. Schenk het beslag in de vorm en verdeel de appelblokjes erover.
  5. Bak de brownie ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant net stevig en krokant aanvoelt. De binnenkant is dan nog zacht en smeuïg.
  6. Laat de brownie in de vorm afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Stort de brownie voorzichtig en snijd 12 repen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *