Courgette op de BBQ

De courgettes zijn er in overvloed in ieder geval in onze Puur Tafelen moestuin. En wees nou eerlijk…uit eigen (moes)tuin zijn ze toch het lekkerst. Al eens courgette op de BBQ geprobeerd ? Hieronder een makkelijk en lekker recept.

Voor 6 personen heb je nodig:

  • 2 courgettes
  • 100 ml olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn, gerist en blaadjes gesneden
  • 2 citroenen, alleen het sap
  • 1 bos kervel, gesneden
  • Gemalen (Maldon) zeezout

Zo maak je het klaar:

  1. Snijd de courgettes in gelijke ronde plakken of met een kaasschaaf of mandoline in lange repen en probeer de dikte overal gelijk te houden (ronde plakken is wat meer werk qua omdraaien maar wel makkelijker wat betreft de controle over het gelijkmatig grillen). Bestrooi met wat zout en laat ze 1 uur liggen. Spoel ze af en dep droog.
  2. Gril de courgetteplakken enkele minuten tot de randjes bruin beginnen te kleuren, draai om en gril ze nog een paar minuten. Laat afkoelen totdat ze lauw zijn.
  3. Meng de olijfolie, rozemarijn en citroensap met de lauwe courgettes en laat 20 minuten intrekken. Breng op smaak met (Maldon)zeezout en serveer met gehakte kervel.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *