Gepofte zoete aardappels met kikkererwtenchili

Een snel altijd-goed-recept. Met een paar verse ingrediënten en hulp uit de voorraadkast maak je in korte tijd een lekker feestmaal.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 middelgrote, schoon geboende zoete aardappels
  • olijfolie
  • zeezoutvlokken

Voor de chili:

  • 2 rode pepers, fijngehakt
  • 2 selderijstengels, fijngehakt
  • olijfolie
  • 4 tenen geperste knoflook
  • 1 theelepel misopasta
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • zout en peper
  • 300 gram cherrytomaten, in vieren gesneden
  • blik van 400 gram tomatenblokjes
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 blikken à 400 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 200 gram spinazie
  • kokosyoghurt, voor erbij

Zo bereid je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven 200 graden)
  2. Leg de zoete aardappelen op bakpapier op een bakplaat. Maar aan beide kanten kleine sneetjes in de schil, zodat de hete lucht eruit kan als ze in de oven staan
  3. Giet een beetje olijfolie in je handen en wrijf de zoete aardappelen er helemaal mee in. Leg ze weer op de bakplaat en bestrooi ze gelijkmatig aan alle kanten met zeezoutvlokken
  4. Zet ze een uur in de oven. Tot ze vanbinnen zacht zijn
  5. Ondertussen maak je de chili. Doe de rode pepers en de selderij met een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg daarna de knoflook, miso, het mosterdzaad, de paprikapoeder, de chilipoeder en zout en peper toe. Bak het ongeveer 5 minuten tot de selderij zacht is
  6. Voeg de cherrytomaatjes, tomaten uit blik en tomatenpuree toe en roer daarna voorzichtig de kikkererwten en de azijn erdoor
  7. Laat het geheel ongeveer 30 minuten garen. Meng de spinazie er vlak voor je gaat eten er doorheen en laat het slinken.
  8. Proef of er genoeg zout en peper in zit en serveer de chili met de gepofte zoete aardappelen en een flinke schep kokosyoghurt

I.p.v. zoete aardappelen kun je ook Quinoa gebruiken (dat is in een kwartiertje klaar)

Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘Deliciously Ella met vrienden’ 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *