pompoen

Creamy curry met pompoen en cashewnoten

Feestelijke pompoen met een diversiteit aan smaken. Weer zo’n heerlijk recept vanuit: ‘De Gezonde Bourgondiër‘ van Jacinta Bokma.

Dit heb je voor 4-5 personen in huis:

  • Scheut olijfolie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst
  • Stukje verse gemberwortel, geraspt
  • 1 eetlepel vadouvan of een milde Indiase of Hindoestaanse kerrie van de toko of uit de supermarkt
  • Rasp van 1 citroen of 1 limoenblad
  • 1 flespompoen in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels vegan vissaus
  • 1 eetrijpe mango, in partjes
  • 200 gram kikkererwten
  • 75 gram cashew- of macadamianoten

Zo maak je het klaar:

  1. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan, wok of braadpan en fruit de ui, knoflook, gember, vadouvan of kerrie en naar wens de citroenrasp of het gekneusde limoenblad
  2. Roerbak na 1 minuut de pompoenblokjes mee en laat het in een paar minuten lekker zacht worden
  3. Schenk na een paar minuten de kokosmelk en de vega-vissaus erbij
  4. Voeg de mango en de kikkererwten toe. Warm alles goed door (niet meer laten koken). Bestrooi met cashew- of macadamianoten en serveer het gerecht

Je kan deze curry op een nog lekkerder en mooiere manier serveren door:

  • een aantal pompoenringen te snijden (van een nieuwe pompoen). Deze ontdoe je van de zaden
  • de ringen grill je in de oven ongeveer 20 minuten met een flinke scheut (gearomatiseerde) wokolie en wat zout
  • hierna schep je de curry in de ringen en smullen maar
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *