Het burgerboek

We kennen waarschijnlijk allemaal wel de ‘burgers’ van de beruchte fastfood ketens…. Snelle hap, snel weer honger en eigenlijk heb je al spijt voor je het parkeerterrein afrijdt. Martin Kintrup is een echte burgerontwikkelaar en dan hebben we het dus over heerlijk verfijnde burgers. Met homemade broodjes, verse groenten en heel lekker.

Dat een burger alleen van vlees of vis is, is allang achterhaald. Voor de vlees/viseters prima maar er zijn tegenwoordig zoveel andere ingrediënten om de heerlijkste vega(n) burgers te maken en vaak nog gezonder ook ;). Als je dan toch voor vlees of vis kiest maakt dan alsjeblieft een zo duurzame mogelijke keuze. Dan weet je waar jouw vlees of vis vandaan komt en dan smaakt het ook al beter.

Kintrup is samen met zijn team aan de slag gegaan als ware gepassioneerde burgerontwikkelaars. Chemicus, architect en alchemist tegelijk. En dan heeft dit machtige boek als resultaat. Met meer dan 70 verschillende burgers en talloze basics als broodjes, burgerschijven, extra’s en bijgerechten. En laat vooral je eigen fantasie losgaan om voor jou tot de perfecte burger te komen.

He boek straalt een en al techniek en bouwkunde uit. Een goede burger wordt niets zonder bouwplan, de juiste toolbox en bun (broodje). Ook de diverse bereidingswijzen blijven niet onbesproken, bakken in de koekenpan, frituren grillen komen allemaal voorbij.

Varkensvlees, wild zijn, lamsvlees en zelfs ree worden gebruikt als basis voor de vleesburger. Net als diverse gevogelte. Verschillende soorten vis en zeevruchten voor de visburger-liefhebbers. En de meest heerlijke plantaardige burgers worden als ware kunstwerken gepresenteerd. Afsluitend nog een aantal zoete burgers om het geheel compleet te maken.

 

Alle recepten zijn overzichtelijk ingedeeld. Met vier balkjes waarin aangegeven wordt hoeveel je moet shoppen, wat de moeilijkheid is, snelheid van het klaarmaken en hoe speciaal het recept is. Indien nodig staan er pictogrammen bij of het gerecht vegan of hot  spicy is. Zelfs aan het bijpassend drankje is gedacht. En dan de heerlijke foto’s die het helemaal afmaken. Het hele boek ademt burgers uit. De ‘donkere’ sfeer waarin de foto’s gemaakt zijn laten de gerechten heel smakelijk naar voren komen. Kortom: ben jij net zo dol op burgers als wij…..of wil je er juist meer van leren? Koop dan zeker ‘Het burgerboek’ van Martin Kintrup.

Bestellen? Klik op de afbeelding van Het Burger Boek

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *