Maaltijdsalade met seitan

In de supermarkt is de keuze reuze als het om maaltijdsalades gaat. Makkelijk, snel en op zich smaakt het ook nog. Maar een salade van eigen hand met het merendeel echt verse ingrediĆ«nten….. Ook zo klaar en eigenlijk….veel lekkerder. Zeker als je seitan erbij doet.

Wat gebruik je voor 1 persoon:

  • 100 gram gemengde (verse) sla
  • 100 gram (verse) seitan
  • kwart rode paprika
  • 1 gekookt ei
  • dressing, naar eigen keuze en smaak
  • eventueel nog wat vers gemalen peper

Zo maak je de salade:

  1. Kook het ei (dit kan natuurlijk ook al een eerder gekookt ei zijn), pel het en snijd het in stukjes
  2. Snijd de seitan in kleine stukjes en marineer deze met olijfolie en eventueel met kruiden naar wens en bak deze in ongeveer 5 minuten klaar. Laat het afkoelen. Ook dit kun je al op een eerder (kook)moment doen zodat je het op een ander moment zo kunt gebruiken
  3. Snijd de sla en de paprika zo fijn als dat jij lekker vindt
  4. Doe alles bij elkaar in een kom en roer alles lekker door elkaar. Voeg naar behoefte dressing en de peper toe
  • voor een pittige bite kun je nog een halve rode ui toevoegen

Wil je deze salade helemaal vegan? Geen probleem. Dat laat je het ei en de dressing weg en vervang je deze door veganaise

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *