Seitan

Seitan is een veganistisch eiwitrijk product. De structuur is vleesachtig en heeft van zichzelf een ietwat hartige smaak.

Seitan komt uit Japan waar het al honderden jaren op traditionele wijze wordt bereid. Seitan wordt gemaakt van tarwemeel en water. Door het deeg steeds uit te spoelen blijft het tarwe-eiwit, de gluten, achter. De glutenmassa wordt in water of (vegetarische) bouillon gekookt tot een product met een sponzige structuur en een hartige smaak. Het eiwitgehalte van seitan bedraagt 20-25 procent. Seitan bevat voldoende ijzer, maar geen vitamine B12 en te weinig vitamine B1, en is daarmee geen voedingskundig volwaardige vleesvervanger. Af en toe voor de afwisseling seitan eten, of een andere kant-en-klaar vleesvervanger, is echter prima.

Bron: Vegetariërs Bond

Deel deze pagina:
Facebooktwitter

Lees meer van Puur Tafelen:

Kippenspiesjes met tzatziki

Minder tot geen koolhydraten eten krijg je nogal eens te horen als je af wilt vallen. Klopt natuurli...
Lees verder »

Suikerplantje Stevia

Stevia bevat een calorie-arme zoetstof die tot 300 keer zoeter is dan suiker. Omdat Stevia de bloe...
Lees verder »
aardappel

Aardappelbrood met rozemarijn

Brood gebakken van/met aardappelen? Ja zeker. Een groente verwerken in een brood. Met een heerlijk v...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram