Spinazieburger

Dat een burger niet altijd van vlees hoeft te zijn en toch super lekker (misschien wel lekkerder 😉 ) bewijst onderstaande recept wel. Het recept voor deze spinazieburger komt uit ‘Evereday vegan’ .

Voor 6 burgers heb je nodig:

  • 1 blikje kikkererwten
  • een handvol verse kruiden (bladpeterselie, basilicum, koriander)
  • 1 handvol verse spinazie
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 rode ui, in ringen
  • teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 tl curry
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • peper en zout
  • enkele lepels amandelmeel

Zo maak je het klaar:

  1. Spoel de kikkererwten en doe ze in een keukenmachine. Doe er de rest van de ingrediënten, behalve het amandelmeel, bij en mix. Er mag nog wat structuur in zitten.
  2. Voeg nu enkele lepels amandelmeel toe tot je een kleverig ‘deeg’ hebt waarvan je de burgers kunt maken. Maak de burgers en zet ze 30 minuten in de koelkast.
  3. Bak de burgers goudbruin in olijfolie en serveer met een broodje of met (zoete aardappel)frietjes uit de oven.

Lekker erbij: Pain de Mer of een ander brood(je), sla, tomaat, veganaise, quinoa.

Tip: maak een extra portie burgers en bewaar ze in de diepvries voor later. Dan kun je later zo gebruiken, altijd handig.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *