Vegan brownie

Onderstaande recept komt uit de chocoladebijbel van Kees Raat. En is helemaal vegan. 

Dit heb je nodig voor 16 stuks:

  • 385 hazelnoten, geroosterd en vliesjes verwijderd
  • 185 gram walnoten, geroosterd en vliesjes verwijderd
  • 470 gram dadels, ontpit
  • 90 gram cacaopoeder
  • 30 gram kandijstroop
  • 4 gram vanillepoeder
  • 1,5 gram zout
Voor de ganache:
  • 100 gram amandelmelk
  • 55 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram kokosolie
  • 210 gram pure chocolade 70% gesmolten ± 40°C.
Extra:
  • cacaonibs
  • zoutflakes, liefst gerookt

Zo maak je ze klaar:

  1. Vet de brownievorm in met zonnebloemolie of kokosolie en bekleed hem met bakpapier.
  2. Maal de hazelnoten in de keukenmachine tot een pasta. Doe de walnoten in de keukenmachine en maal tot een grove pasta. Doe de dadels, het cacaopoeder, de kandijstroop, vanille en het zout erbij en meng het geheel tot een grove pasta. Verdeel de pasta over de brownievorm en maak mooi gelijkmatig glad.
  3. Meng voor de ganache in een kom de amandelmelk, kokosbloesemsuiker en de kokosolie met een spatel tot een homogene pasta. Voeg de gesmolten chocolade toe, meng goed door en giet de ganache over de dadelvulling.
  4. Laat de brownie in de koelkast stevig worden en snijd vervolgens in stukken zo groot als je zelf wilt.
  5. Garneer eventueel met wat cacaonibs en zoutflakes.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *