Zeeuwse arretjescake

Arretjescake is een typisch oud-Hollandse klassieker. Deze smeuïge cake hoef je niet te bakken en is ontzettend makkelijk te maken. Het vervelendste eraan is het wachten ;). Deze klassieker krijgt een Zeeuws tintje door toevoeging van de enige echte Zeeuwse suikerwafels. Dit recept komt uit het Zeeuws Bakboek van Judith den Boer.

Voor een cake heb je nodig:

  • 200 gram (vegan) roomboter
  • 2 eieren*
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram cacao
  • 300 gram suikerwafeltjes
  • snuf zout
  • 50 gram mini-marshmallows

Zo maak je de cake:

  1. Smelt de boter op lage temperatuur in een pannetje- de boter mag niet gaan koken of pruttelen.
  2. Mix de eieren in 3 minuten luchtig. Voeg de witte basterdsuiker, cacao en het zout toe en mix 2 minuten op de hoogste stand.
  3. Voeg de gesmolten boter toe aan het ei-cacaomengsel en mix tot een egaal chocolademengsel.
  4. Bedek een cakeblik met vershoudfolie en verkruimel de Zeeuwse suikerwafels tot stukjes van maximaal 1 cm.
  5. Roer de suikerwafels met een spatel of lepel door het mengsel en roer er vervolgens 45 gram mini-marshmallows doorheen. Giet het mengsel in het cakeblik, bestrooi met de overige mini-marshmallows en dek het bakblik af met folie.
  6. Laat minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).
*Liever geen rauwe eieren? vervang deze dan door 100 gram (vegan) vanillevla of custard.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *