Zomerse salade met sinaasappel en zwarte olijven

Deze wel zeer zomerse, en snelle, salade komt uit ‘Energy & vegan’ van Alexander Gershberg. Hij laat zien aan zijn recepten hoe plantaardig eten kan zorgen voor meer energie en welzijn.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 60 gram pompoenpitten
  • 1 grote knapperige krop sla (of een mix van verschillende soorten), in grove stukken gescheurd.
  • 3 sinaasappels, geschild en in dunne schijfjes
  • 75 gram zwarte olijven, in dunne plakjes
Voor de dressing:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van een citroen
  • 1 eetlepel appelazijn
  • piri-piri (of een beetje cayennepeper)
  • zout

Zo maak je het klaar:

  1. Verhit een pan op middelhoog vuur.. Giet de olijfolie in de pan en voeg de pompoenpitten toe. Roer de pitten voortdurend terwijl je ze 2-3 minuten roostert tot de pitten beginnen op te blazen en goudbruin worden. Haal de pan direct van het vuur en doe de pitten in een schaaltje.
  2. Meng de sla sinaasappels, olijven en pompoenpitten in een saladekom.
  3. Roer de ingrediƫnten voor de dressing in een apart kommetje door elkaar en giet over de salade. En klaar is de salade.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *