Aardbeien-yoghurt ijs

Gepubliceerd door Redactie Puur Tafelen op

Waarbij? Aardbei. Als nagerecht in de vla, yoghurt of gewoon zo…. maar natuurlijk ook als toetje of tussendoor om jezelf én anderen heerlijk te verwennen. En je hebt er geen ijsmachine voor nodig.

Wat heb je nodig voor 6 personen:

  • 500 g aardbeien
  • 500 ml boerenyoghurt
  • 175 g witte basterd suiker + 1 eetlepel
  • ½ citroen
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • Extra nodig: keukenmachine of staafmixer, diepvriesdoos, ijslepel

En zo maak je het klaar:

1. Maak de aardbeien schoon. Pureer de helft van de aardbeien samen met de yoghurt en suiker in een keukenmachine tot een gladde massa. Pers de citroen uit en voeg het naar smaak toe.
2. Schenk de aardbeienpuree in een diepvriesdoos en laat het in circa 5 uur bevriezen.
3. Snijd de resterende aardbeien in partjes, rasp de schil van de sinaasappel erboven en knijp een beetje van het sap uit. Schep de aardbeien om met 1 eetlepel suiker.
4. Verdeel het ijs over kleine glaasjes en schep de gemarineerde aardbeien erboven op.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *