De Gezonde Bourgondiër

25 oktober 2018 Puur Tafelen

De Gezonde Bourgondiër is een ‘plantgebaseerd’ infokookboek dus uitermate geschikt voor een veganistische levensstijl. Maar natuurlijk ook voor iedereen die gewoon minder vlees eet of wil gaan eten. Bij het lezen van de inleiding voel je hoe enthousiast en compassievol Jacinta in het leven staat en weet dit prachtig over te brengen door haar zeer diverse recepten. Eten=liefde.

Het boek is geschreven door Jacinta Bokma. Jacinta is smaak-, recept-, en merkontwikkelaar. Ze wil de wereld graag een beetje mooier maken en mensen verleiden om duurzamer te eten en te leven. Ze schreef diverse kookboeken, waaronder de bestsellers ‘De snelle vegetariër’ en ‘De dunne vegan’.

De Gezonde Bourgondiër is vers van de pers (oktober 2018). Het heeft een harde kaft en voelt lekker stevig aan en is makkelijk te gebruiken om bij je neer te zetten tijdens het koken. Het boek is rijk geïllustreerd en er staan veel mooie foto’s bij de gerechten waar bij voorbaat het water al van in de mond loopt, ook als je (nog) geen vegetariër of veganist bent. Het voorwoord is geschreven door haar man en hier straalt de liefde voor elkaar en voor het (maken van) eten van af. Dat maakt het gelijk al persoonlijk, gemoedelijk en vertrouwd.

De liefde voor (het maken van) eten en alles wat eromheen kan gebeuren is haar met de paplepel in gegoten. Eten speelt een belangrijke rol in het leven van Jacinta. Al vanaf haar vroege jeugd op Curaçao tot gisteren in haar eigen gezin. De ingrediënten die ze gebruikt zijn zo dicht mogelijk bij huis gekocht. Precies zoals haar is bijgebracht door haar ouders, ‘alles heeft een ritme’. Zo ook de seizoenen. De herfst/winterperiode is de tijd van aardperen, bietjes en pompoenen. En de zomerperiode van asperges en aardbeien van Nederlandse bodem.

De gezonde Bourgondiër

De recepten variëren van het ontbijt tot aan diner en van hapjes voor en met vrienden tot aan het maken van dipsausjes. Het leest heerlijk makkelijk weg mede ook doordat Jacinta bij een aantal recepten een persoonlijk stukje geschreven staat. De bereiding van de gerechten staan overzichtelijk beschreven en het valt niet mee om tijdens de bereiding niet te proeven.

Een dikke aanrader voor iedereen die een vegetarische of een veganistische levensstijl heeft. Maar zeker ook voor iedereen die eens wat anders dan vlees en/of vis wil klaarmaken en toch super lekker wil eten.

<Hier> vind je alvast een voorproef recept uit het boek.

Bestel het boek hier: 208 pagina’s, ISBN: 9789046824184

Met dank aan Uitgeverij Nieuw Amsterdam

 

 


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

Italiaans gehaktbrood

Dit heerlijke gehaktbrood met een saus van paprika, champignons en zwarte olijven, op z'n Italiaans ...
Lees verder »

Gegratineerde courgettes

Courgettes zijn in de keuken veelzijdig te gebruiken. Koken, bakken, rauw. Bij dit recept gaan ze de...
Lees verder »

Dropijs

(H)eerlijk, gluten- en sojavrij en bovendien vegan ijs maken. Super aparte combinatie drop en ijs. V...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram