De vegan slager

Vlees maar dan plantaardig. Klinkt heerlijk tegenstrijdig. Zacchary Bird laat je met ‘De Vegan Slager’ zien en vooral proeven dat je helemaal geen echt vlees nodig hebt om het gevoel te hebben dat je het eet. Een mooie gelegenheid om (meer) kennis te maken met compleet plantbased eten, vegan dus. Bijna iedere vegan eet geen vlees vanwege het leed en het dood maken van dieren. We willen je niet gelijk overhalen om alleen nog maar vegan te gaan eten (zou wel mooi zijn ;)) maar probeer en test eens een aantal van deze heerlijk recepten…..zeker als je op dit moment al (veel) minder vlees of misschien al helemaal geen vlees meer eet en er meer bekend mee wil raken.

Op een ludieke manier neemt Bird (what’s in the name ;)) je mee in het plantbased vlees. Hij gebruikt titels als vegan vogels en fopvis. Veel mensen vinden het moeilijk om afscheid te nemen van het echte vlees eten. Veelal omdat men het echt lekker vindt en ‘bang’ gaat is het te missen. Maar ook wel omdat men vaak niet weet dat je ontzettend (en soms nog) lekkerder alternatieven kunt bereiden zonder gebruik te maken van vlees of vis. ‘De Vegan Slager’ een supergoed boek voor om daar lekker kennis mee te maken.

Nepvlees

Zacchary neemt je in het begin van het boek mee in de geschiedenis van het zogenaamde ‘nepvlees’ en diverse smaken. Hij legt je meteen uit wat je als ‘nepvlees’ kunt (gaan) gebruiken, zoals bijvoorbeeld seitan, tofu en soja(melk). Vooral hoe je het vaak vrij simpel zelf kunt maken, lekkerder en goedkoper. Hij blijft diernamen gebruiken om jou het gevoel erbij te geven waar je het mee kunt vergelijken of juist als ander ‘vleessoort” te kunnen vervangen in jou favoriete (vlees/vis)gerechten. Zoals tofu-eend, seitankip en okarakipgehakt.

‘De Vegan Slager’ is een heerlijk fleurig boek met supermooie (en lekkere) foto’s, humoristische illustraties en vooral met veel zeer smakelijke recepten. Nepvlees, fopvis, ‘vlees’waren, burgers, voor ieder moment van de dag. Voor iedereen staan er wel meerdere gerechten tussen die je hierna niet zo makkelijk (meer) met écht vlees of vis gaat klaarmaken.  Als je eenmaal deze smaken ontdekt hebt…..laten ze je niet zo makkelijk meer los. Zo help je jezelf aan lekker en gezond eten en er hoeven geen dieren meer gedood worden wat weer enorm bijdraagt aan onze milieu-footprint.

We kunnen je alvast een lekkermakertje met je delen: bietentartaar 😉

Bestellen? Klik op de afbeelding.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *