Drankje tegen hooikoorts

De zomer: we hebben er lang op moeten wachten maar nu is het toch echt zover! Heerlijk zonnebaden en genieten van de natuur die ‘uit zijn voegen’ barst. Helaas zijn er nogal wat mensen die met dit weer te kampen hebben met hooikoorts. Onderstaand recept blijkt bij veel mensen met hooikoorts te helpen. Het is in ieder geval lekker en gezond! 

Ingrediënten:

  • 4 cm dikke plak ananas, inclusief de kern
  • een appel
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 limoen plus de sap van de andere uitgeperste helft. Pas als laatste toevoegen
  • stukje gember ter grootte van een duim
  • 2-3 stelen bleekselderij (als je hier niet van houdt dan kan je het vervangen door extra komkommer
  • voor nog een extra byte én vitamine C kun je nog een halve citroen erbij doen
  • ijsblokjes

Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten in een blender of pureer het tot een drank met de staafmixer.

Meer informatie:

Dit sap kwalificeert meer als een supersap, omdat het een serieuze voedingsstoot geeft!

Drink het een paar keer per dag of minimaal één keer per dag. Dit sap kan een geweldige remedie zijn voor zowel chronische of acute sinusitis, en HOOIKOORTS … Mits u niet allergisch of gevoelig bent voor een van de ingrediënten, kunnen sommige mensen met hooikoorts problemen hebben met appels en selderij. in welk geval je deze zou kunnen weglaten omdat het het erger zal maken!
Het voorjaar en de zomer is de tijd van  grassen, (boom)pollen, zo mooi om de kleine knoppen te zien aankomen, maar kan een totale nachtmerrie zijn voor hooikoortscliënten.

ANANAS: Ananas is rijk aan vitamine C, een van onze belangrijkste vitamine-antioxidanten en immuunondersteunende voedingsstoffen. Ze bevatten ook veel van het mineraal mangaan dat belangrijk is voor de gezondheid van de botten. Eén kopje ananassap kan ons tot 73% van onze dagelijkse behoefte aan Mangaan geven.

De meest opwindende actieve voedingsstof van ananas is echter Bromelaïne, een enzym dat helpt eiwitten af ​​te breken en dat de spijsvertering zeer bevordert. Bromelaïne, is ook ontstekingsremmend en kan helpen bij aandoeningen zoals artritis en met name sinusitis, omdat bromelaïne helpt de slijmoplossende congestie en dat vreselijke zware hoofdgevoel te verbreken. De ontstekingsremmende werking ervan helpt de ontsteking van de slijmvliezen van de sinussen te kalmeren. Vitamine C helpt om de afgifte van histamine te beheersen en is een zeer belangrijke voedingsstof voor mensen met allergieën.

GEMBER: Gember is een krachtige ontstekingsremmende, ontstekingsremmende fyto-voedingsstof genaamd Gingerol. Gember wordt al eeuwen gebruikt als een remedie om pijn en ontsteking te verminderen. Het combineren met ananas helpt ook om het benauwde overbelaste gevoel te achterhalen door de ontsteking van de slijmvliezen te verminderen. Gember is ook een geweldige remedie voor het kalmeren van de spijsvertering en is bijzonder nuttig voor  misselijkheid.

APPELEN: Appels bevatten de fyto-voedingsstof Quercetin, een fantastisch natuurlijk antihistaminicum. Quecetine en Bromelaïne en gember zijn een prachtig klein trio voor het bestrijden van ontstekingen! De gezondheidsvoordelen van appels zijn te veel voor deze post, maar ze helpen de lever ondersteunen en vechten tegen allerlei soorten degeneratieve ziekten.

* Als je dit sap voor hooikoorts gaat proberen, en denkt dat je ook gevoelig bent voor appel (doen ze je mond tintelen?), Laat ze dan uit en voeg meer ananas toe.

KOMKOMMERS: Komkommer bestaat voor ongeveer 95% uit water en is dus een fantastisch rehydratatiemiddel. Het is ook een uitstekende bron van vitamine C, B-vitamines en elektrolyten, waardoor het lichaam alkaliseert. Omdat het zo waterig is en een milde smaak heeft, zijn komkommers geweldig om toe te voegen aan sappen om de sapopbrengst te verhogen.

Bleekselderij: Selderij is mogelijk de beste bron van op planten gebaseerd natrium en andere elektrolytische mineralen. Selderij heeft zoveel voordelen voor de gezondheid van het verlagen van de bloeddruk, cholesterol en ontsteking dat het lichaam alkaliseert tot een verhoogd libido!
Het heeft ook een zeer hoog watergehalte en is daarom een ​​ander geweldig sap.

* Nogmaals, als je een hooikoortslid bent, wees er dan zeker van dat je niet ook gevoelig bent voor selderij, als dat zo is, vervang je gewoon door extra komkommer of een pak choi.

Limoen: De toevoeging van Lime aan dit sap geeft het de heerlijkste zingy smaak, maar ook de toevoeging van extra vitamine C om de afgifte van histamine te helpen beheersen. Zowel citroenen als limoenen bevatten een hoog gehalte aan vitamine C, antioxidante flavonoïden en verbindingen die limonoïden worden genoemd en die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en die beschermen tegen vele soorten kankers.

Bron: www.ruthquicknutrition.com

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *