Uit eigen tuin

De tip bij het starten van een eigen moestuin? Hou het simpel. Begin met de wat makkelijkere groenten om ervaring op te bouwen. Het verbouwen van je eigen sla of radijsjes is echt niet zo moeilijk als het lijkt en gaat ook jou zeker lukken! Ook het zelf kweken van uien is een goede manier om het moestuinieren in de vingers te krijgen. Op deze pagina vindt je alvast wat inspiratie.

De moestuin in april

De lente is nu officieel begonnen, de zon begint te schijnen, de temperatuur loopt op: je popelt om de tuin in te gaan. De vroeg gezaaide gewassen komen al boven de grond: dat belooft meer! Verzorging Doordat de grond nog nat is van de winter, hoef je je zaaisels in het voorjaar zelden wat...
Lees verder »

Oerprei

Uiterlijk lijkt oerprei op een kruising van prei en sjalot. Het bovengrondse gedeelte onderscheidt zich niet van gewone ...
Lees verder »

Suikerplantje Stevia

Stevia bevat een calorie-arme zoetstof die tot 300 keer zoeter is dan suiker. Omdat Stevia de bloedsuikerspiegel niet¬...
Lees verder »

Vergeten groente: de aardpeer

De aardpeer, topinamboer of Jeruzalem-artisjok is een vaste plant met eetbare knollen. Zoals de naam, aardpeer, al doet vermoeden worden de ondergrondse delen (wortelknollen) gebruikt. Deze wortels bevatten ondermeer inuline, een niet verteerbare zoetstof en daardoor veilig voor diabeten. De Fleur...
Lees verder »

Vergeten groente: suikerwortel

De suikerwortel heeft een delicaat zoete smaak die lijkt op een combinatie van pastinaak, zoete aardappel en schorseneer. Het knolgewas van de suikerwortelplant bestaat uit clusters van langwerpige wortels met een witte kern. Het zijn deze 15-20 cm. lange wortels die gegeten wordt. Een typische herf...
Lees verder »

H’eerlijke kruiden uit eigen tuin, zo op je bord!

Wil jij graag een eigen kruidentuintje? Plant dan wat basilicum, munt, rozemarijn, salie en bieslook op je balkon of pla...
Lees verder »

H'eerlijke aanraders / Recepten

Mexicaanse Quinoasalade

Deze Mexicaanse Quinoasalade met kidneybonen is geheel glutenvrij. Een makkelijk en pittig (zo pitti...
Lees verder »

Kruidige courgette met sesamaardappeltjes

Courgettes zijn op vele manieren klaar te maken. In soep, salade's, stamppotje, e.d. Als je zelf een...
Lees verder »

Glutenvrije soufflé

Soufflé is een gerecht uit de Franse keuken. Als je soufflé vrij vertaalt betekent het 'geblazen'....
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram