Seitan

Seitan is een veganistisch eiwitrijk product. De structuur is vleesachtig en heeft van zichzelf een ietwat hartige smaak.

Seitan komt uit Japan waar het al honderden jaren op traditionele wijze wordt bereid. Seitan wordt gemaakt van tarwemeel en water. Door het deeg steeds uit te spoelen blijft het tarwe-eiwit, de gluten, achter. De glutenmassa wordt in water of (vegetarische) bouillon gekookt tot een product met een sponzige structuur en een hartige smaak. Het eiwitgehalte van seitan bedraagt 20-25 procent. Seitan bevat voldoende ijzer, maar geen vitamine B12 en te weinig vitamine B1, en is daarmee geen voedingskundig volwaardige vleesvervanger. Af en toe voor de afwisseling seitan eten, of een andere kant-en-klaar vleesvervanger, is echter prima.

Bron: Vegetariërs Bond

Deel deze pagina:
Facebooktwitter

Lees meer van Puur Tafelen:

Salade met rosbiefrolletjes

Deze heerlijke frisse maaltijdsalade past helemaal bij een gezonde levensstijl. En laat zien, vooral...
Lees verder »

Kids doen Mijn Eet Experiment

Kids doen Mijn Eet Experiment is een 7-daags schoolprogramma om kinderen te laten ontdekken wat eten...
Lees verder »

Bloemkoolsalade

Ingrediënten (4 personen): 1 bloemkool half potje zongedroogde tomaten verse basilicum ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram