Gezonde Fish & Chips

3 juni 2016 Redactie Puur Tafelen

Ingrediënten voor 4 personen:

Sausje

  • 1,5 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • Scheutje citroensap
  • Wat vers gehakte bieslook

Bereiding:

  1. Maak de zoete aardappelfriet volgens het recept. Ga uit van 1 tot 2 aardappelen per persoon.
  2. Verdeel de frieten over een bakplaat en zet ze alvast in de voorverwarmde oven op 200 graden (hetelucht).
  3. Doe de bloem in een bord en voeg hier peper en zout aan toe. Klop de eieren los in een tweede bord en verdeel de panko over een derde bord.
  4. Haal een kabeljauwfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de panko.
  5. Leg de kabeljauwstukken op een bakplaat en zet ze voor 12-15 minuten in de oven. Je kunt de frieten nu het beste onderin de oven zetten en de vis bovenin.
  6. Maak een sausje van de yoghurt, de mayonaise en een scheutje citroensap. Breng het op smaak met wat peper en zout en wat gehakte bieslook.
  7. Serveer de fish and chips met de saus en eventueel een frisse salade.

Bron: uitpaulineskeuken.nl

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

De aller-allerlaatste sperziebonen

De aardbeienplanten moeten er nodig uit. Ze staan er nu twee jaar en misschien zouden ze nog een jaa...
Lees verder »

Palmkool oogsten en appels drogen

Alle fruit uit de vriezer is tot jam verwerkt en nu heb ik er genoeg plaats in voor de palmkool. And...
Lees verder »

Puinruimen of tuinruimen

Soms kun je een poos tegen een klus aan zitten hikken en dat was in mijn geval het beginnen met tuin...
Lees verder »