Mosselen

29 juni 2016 Redactie Puur Tafelen

Vlamingen eten ze het liefst met brood. Nederlanders graag met frietjes. Maar je kunt zoveel meer met de schelpdiertjes. Piet Devriendt, mosselchef van restaurant Oesterput aan de Belgische kust, selecteerde nieuwe, verfrissende, bekende en minder bekende recepten met de mossel in de hoofdrol. Gekookt, gebakken, in de wok of rauw, je kunt er alle kanten mee uit.

Mosselen zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook erg gezond. Ze bevatten eiwitten, mineralen, vitamines en nauwelijks vet. En met dit boek heb je meer dan 50 manieren om het kleine zeediertje klaar te maken. Aan de hand van schitterende foto’s legt Piet de recepten stap-voor-stap uit, zodat ook een niet-geoefende kok lekkere mosselgerechten op tafel kan toveren. Krijg jij ook al honger?

Probeer eens een recept van Piet. Bijvoorbeeld dit slaatje met mosselen.

Het boek kun  je hier bestellen.


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

Seitan stroganoff

Stoofpot kan ook prima vegan zijn. Kijk maar eens naar dit recept van Leentje Speybroeck uit Velt ma...
Lees verder »

Kokosbolletjes

(H)eerlijke vegan kokosbolletjes. Niet te lang over praten, gewoon maken en genieten. Dit heb je nod...
Lees verder »

Bananasplit twist

We kennen allemaal wel de klassieke bananasplit; banaan, ijs, chocolade en slagroom. Enorm verwennin...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram