Aardbeien en spinazie salade met farro

11 juli 2018 Redactie Puur Tafelen

Een verrassende salade met fetakaas en balsamicoazijn die bekroond wordt met heerlijke verse aardbeien. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/3e kopje gehakte amandelen
  • 1 ½ kopje Farro (een Italiaans graansoort, te koop bij de natuurwinkel of in de Mediterrane speciaalzaak)*
  • 45 gram gekruimelde fetakaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 6 kopjes verse babyspinazie
  • Gemengd kruidenmengsel naar smaak
  • ½ kopje aardbeien

Bereidingswijze:

  1. Kook de Farro volgens de instructie op de verpakking
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin
  3. Meng de amandelen met het graan en de fetakaas
  4. Mix de olijfolie, azijn, zout en peper in een schaal
  5. Voeg de spinazie en het kruidenmengsel toe
  6. Verdeel de spinaziemix over 4 borden en strooi daar de amandelmix overheen
  7. Bekroon je salade met de aardbeien.

* I.p.v. Farro kun je ook zilvervliesrijst, couscous, bulgur of quinoa gebruiken.

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

De kievitsboon

De kievitsboon is een boon die in Nederland niet erg bekend is. De boon dankt zijn naam aan de kievi...
Lees verder »

Wat zeg je ? Ouwel ?

Als ik ouwel zeg is de kans groot dat je denkt….ouwel? Wat is dat? Als ik zeg “eetbaar papier”...
Lees verder »
Foto : veganistischkoken.be

Erwtenscheuten

Foto : veganistischkoken.be Erwtenscheuten kun je natuurlijk kopen in de (biologische) winkel maa...
Lees verder »