Grapefruit-venkelsoep

9 augustus 2018 Redactie Puur Tafelen

Deze frisse, kruidige mix bevat de zure smaak van grapefruit en de lichtzoete, aardse smaak van venkel. Spinazie zorgt als bladgroente in deze soep voor vulling én voor antioxidanten. Grapefruit (pompelmoes) bevat veel vitamine C en lycopeen, een stof met krachtige antioxidanten. Serveer koud.

Ingrediënten voor 1 liter:

  • 5 dl vers geperst grapefruitsap (pompelmoessap)
  • 2,5 dl kokoswater
  • 100 gr venkel, knol en venkelgroen fijngesneden
  • 85 gram jonge spinazie
  • 2 tl agavenectar

Bereiding:

  • Doe het grapefruitsap, het kokoswater, de venkel, de spinazie en de agavenectar in een blender en pureer tot een gladde soep.
  • Zet de blenderkan 30 minuten in de koelkast.
  • Pureer hem voor het eten nogmaals kort om alles goed te mengen.
  • Tip: als je grapefruitsap te bitter vindt, kun je ook sinaasappelsap gebruiken.

 

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Een nieuwe vleesvervanger

Sinds een aantal maanden wordt 'Jackfruit' verkocht in de supermarkt. In mei kon ik dit product grat...
Lees verder »

Vlees op de barbecue, what else?

Al weken is het zonnig in Nederland. Er zullen al vele barbecues zijn gehouden in Nederland. Superma...
Lees verder »

Let’s talk about….Ketchup

Zullen we het eens over ketchup hebben? Tomatenketchup kent iedereen, maar weet je dat er ook ketchu...
Lees verder »