Grapefruit-venkelsoep

9 augustus 2018 Redactie Puur Tafelen

Deze frisse, kruidige mix bevat de zure smaak van grapefruit en de lichtzoete, aardse smaak van venkel. Spinazie zorgt als bladgroente in deze soep voor vulling én voor antioxidanten. Grapefruit (pompelmoes) bevat veel vitamine C en lycopeen, een stof met krachtige antioxidanten. Serveer koud.

Ingrediënten voor 1 liter:

  • 5 dl vers geperst grapefruitsap (pompelmoessap)
  • 2,5 dl kokoswater
  • 100 gr venkel, knol en venkelgroen fijngesneden
  • 85 gram jonge spinazie
  • 2 tl agavenectar

Bereiding:

  • Doe het grapefruitsap, het kokoswater, de venkel, de spinazie en de agavenectar in een blender en pureer tot een gladde soep.
  • Zet de blenderkan 30 minuten in de koelkast.
  • Pureer hem voor het eten nogmaals kort om alles goed te mengen.
  • Tip: als je grapefruitsap te bitter vindt, kun je ook sinaasappelsap gebruiken.

 

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »

Junkgood

In mijn vorige blog over het eten van genoeg groenten kondigde ik een blog aan over junkfood. Junkfo...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram