Grapefruit-venkelsoep

9 augustus 2018 Redactie Puur Tafelen

Deze frisse, kruidige mix bevat de zure smaak van grapefruit en de lichtzoete, aardse smaak van venkel. Spinazie zorgt als bladgroente in deze soep voor vulling én voor antioxidanten. Grapefruit (pompelmoes) bevat veel vitamine C en lycopeen, een stof met krachtige antioxidanten. Serveer koud.

Ingrediënten voor 1 liter:

  • 5 dl vers geperst grapefruitsap (pompelmoessap)
  • 2,5 dl kokoswater
  • 100 gr venkel, knol en venkelgroen fijngesneden
  • 85 gram jonge spinazie
  • 2 tl agavenectar

Bereiding:

  • Doe het grapefruitsap, het kokoswater, de venkel, de spinazie en de agavenectar in een blender en pureer tot een gladde soep.
  • Zet de blenderkan 30 minuten in de koelkast.
  • Pureer hem voor het eten nogmaals kort om alles goed te mengen.
  • Tip: als je grapefruitsap te bitter vindt, kun je ook sinaasappelsap gebruiken.

 

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

taart

Feessie? gefeliciTAART !

Gefeliciteerd? Nee…gefeliciTAART! Als het maar lekker (zoet) is, is het te bestellen bij één van...
Lees verder »
tea

TeaCozy …. een unieke theebeleving

Een steeds groter wordende groep is thee (soms al als vervanging van koffie) aan het ontdekken. Thee...
Lees verder »
gezondheid

Groente, groente en nog meer groente

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente voor een volwassen persoon 250 gram. Maar wist je dat n...
Lees verder »