Grapefruit-venkelsoep

9 augustus 2018 Redactie Puur Tafelen

Deze frisse, kruidige mix bevat de zure smaak van grapefruit en de lichtzoete, aardse smaak van venkel. Spinazie zorgt als bladgroente in deze soep voor vulling én voor antioxidanten. Grapefruit (pompelmoes) bevat veel vitamine C en lycopeen, een stof met krachtige antioxidanten. Serveer koud.

Ingrediënten voor 1 liter:

  • 5 dl vers geperst grapefruitsap (pompelmoessap)
  • 2,5 dl kokoswater
  • 100 gr venkel, knol en venkelgroen fijngesneden
  • 85 gram jonge spinazie
  • 2 tl agavenectar

Bereiding:

  • Doe het grapefruitsap, het kokoswater, de venkel, de spinazie en de agavenectar in een blender en pureer tot een gladde soep.
  • Zet de blenderkan 30 minuten in de koelkast.
  • Pureer hem voor het eten nogmaals kort om alles goed te mengen.
  • Tip: als je grapefruitsap te bitter vindt, kun je ook sinaasappelsap gebruiken.

 

Deel dit artikel:
Facebooktwitterlinkedinpinterest

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

De Verspillingsfabriek

Wij gooien in Nederland ontzetten veel goed voedsel weg. Met z’n alle (horeca, supermarkten én co...
Lees verder »

De kievitsboon

De kievitsboon is een boon die in Nederland niet erg bekend is. De boon dankt zijn naam aan de kievi...
Lees verder »

Wat zeg je? Ouwel?

Als ik ouwel zeg is de kans groot dat je denkt….ouwel? Wat is dat? Als ik zeg “eetbaar papier”...
Lees verder »