Prei ‘en vinaigrette’ met mozzarella

16 augustus 2018 Redactie Puur Tafelen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 jonge dunne preitjes (bij voorkeur duimdik)
  • 3 eetlepels platte peterselie, grof gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1½ eetlepel rode wijnazijn
  • 4 bollen buffalo mozzarella
  • 1 stuk parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Snijd van de prei een stukje van de onder- en bovenkant af en snijd de prei vervolgens in stukken van circa 6 cm lang. Spoel de stukken prei schoon.
  2. Kook de prei, in een pan met ruim kokend water met zout, in 15 minuten gaar. Giet de prei af en laat ze goed uitlekken.
  3. Schep de prei in een kom met de peterselie, olie en azijn om. Breng de prei op smaak met zout en peper.
  4. Breek de mozzarella in drie stukken en verdeel ze over 4 borden. Leg de prei er naast en schaaf van de parmezaan kaaskrullen boven de prei. Sprenkel nog een beetje extra olijfolie over het gerecht.

Tip: serveer er gegrild zuurdesembrood, een grove tapenade en/of gedroogde ham bij.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram