Rabarbercrisp met dunne room

12 augustus 2018 Redactie Puur Tafelen

Rabarber is bij een minder bekende groente, zeker bij de jongeren. En dat is jammer. Rabarber is namelijk supergezond en heeft weinig koolhydraten.

Sommige mensen schillen rabarber maar dat is helemaal niet nodig. Wat wel aan te raden is, is dat je de stugge draden eraf trekt. Natuurlijk wel de rabarber even goed wassen.

Hieronder kun je lezen hoe je een lekker nagerecht kunt maken met rabarber.

Wat heb je nodig voor 4-6 personen:

  • 125 gram walnoten
  • 265 gram bloem + 1 eetlepel extra
  • 140 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram koude roomboter, in blokjes
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 1 kilo schoongemaakte rabarber, in stukjes van 3 cm
  • 100 ml slagroom
  • Extra nodig: ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

En zo maak je het lekker klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de walnoten gelijkmatig over een bakplaat en rooster ze in 7-8 minuten goudbruin. Hak de noten in grove stukjes.
  2. Meng in een kom de bloem met basterdsuiker en wrijf de boter er met je vingertoppen door tot grove deegkruimels ontstaan. Meng er dan snel de afgekoelde noten door en kneed niet te lang, het moet geen deegbal worden.
  3. Meng in een kom de suiker met 1 volle eetlepel bloem. Schep er met je handen de rabarber door, zodat de stukjes gelijkmatig met kristalsuiker omhuld zijn. verdeel de rabarber over de bodem van de ovenschaal.
  4. Strooi het kruimeldeeg erover en plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Bak het dessert in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Neem de schaal uit de oven en laat de minstens een halfuur afkoelen.
  5. Schep het dessert met een grote lepel op borden, schenk de ongeslagen slagroom eromheen en serveer direct. Nog lekkerder met een bol walnoten- of vanilleroomijs.
Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram