Snelle kerrie soep

12 november 2019 Puur Tafelen

Snel een lekker kerriesoepje op tafel? 

Dit heb je nodig:

  • 200 gram gekookte rijst
  • 2 Zeeuwse uien, gesnipperd
  • 1 liter water
  • 20 gram bladselderij, fijngesneden
  • 15 gram kerriepoeder
  • 3 gram paprikapoeder
  • 200 ml slagroom
  • 2 blokjes kippenbouillon

Zo maak je het klaar:

  1. Fruit de ui in een grote pan met een beetje olie. Voeg de kerrie en het paprikapoeder toe en bak deze 1 minuutje mee.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten (hou nog een beetje room achter voor de garnering) en breng aan de kook.
  3. Laat 2 minuten doorkoken en haal de pan van de warmtebron af. Maak de soep met een staafmixer glad. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Garneer eventueel met een beetje room en eventueel bieslook. Of voeg een paar zoute pinda’s toe.

Nog meer ‘Zeeuwse’ recepten maken? Koop dan vooral ‘Leuk Zeeuws Koken’.

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram