Mosselen

1 augustus 2018 Puur Tafelen

Vlamingen eten ze het liefst met brood. Nederlanders graag met frietjes. Maar je kunt zoveel meer met de schelpdiertjes. Piet Devriendt, mosselchef van restaurant Oesterput aan de Belgische kust, selecteerde nieuwe, verfrissende, bekende en minder bekende recepten met de mossel in de hoofdrol. Gekookt, gebakken, in de wok of rauw, je kunt er alle kanten mee uit.

Mosselen zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook erg gezond. Ze bevatten eiwitten, mineralen, vitamines en nauwelijks vet. En met dit boek heb je meer dan 50 manieren om het kleine zeediertje klaar te maken. Aan de hand van schitterende foto’s legt Piet de recepten stap-voor-stap uit, zodat ook een niet-geoefende kok lekkere mosselgerechten op tafel kan toveren. Krijg jij ook al honger?

Probeer eens een recept van Piet. Bijvoorbeeld dit slaatje met mosselen.

 


Deel dit artikel:
Facebooktwitter

H'eerlijke aanraders / Recepten

Weckpot salade

Je kent ze wel; de (vaak in plastic) verpakte (maaltijd)salade's. Helemaal kant-en-klaar met dressin...
Lees verder »

Avocado-kokosijs

Kokosijs ken je waarschijnlijk wel....deze (H)eerlijke koude variant met avocado waarschijnlijk (nog...
Lees verder »

Appelplaattaart

Onverwacht visite? Of zin in om jezelf eens lekker en snel te verwennen. Deze appelplaattaart is vlu...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram