Geroosterde groenten met citrusdressing

11 november 2019 Puur Tafelen

In dit recept worden niet alleen de oranje wortelen gebruikt (kan natuurlijk wel, maar is niet zo leuk om te zien;) ). Het is een recept van Michel Gonzaga uit België en komt uit het magazine van Velt (samen eco-actief). Michel is actief op Instagram als foodfotograaf.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 gram wortelen, in verschillende kleuren
  • 200 gram rode biet
  • 1 tl verse citroentijm
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • een scheut olijfolie
  • handjevol peterselie of ander vers kruid
  • peper en zout
Voor de citrusdressing:
  • het sap van een sinaasappel
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl appelazijn
  • de rasp van een halve limoen
  • zwarte peper

Zo maak je het klaar:

  1. Schrob de wortelen en snijd ze overlangs doormidden. Schil de rode biet en snijd hem in partjes.
  2. Meng in een kommetje de citroentijm, de ras el hanout en het korianderzaad met een scheut olijfolie en peper en zout.
  3. Leg de groenten in een ovenschaal en overgiet ze met de kruidige olie. Meng goed. Gaar de groenten in de oven op 200 °C, gedurende minstens 25 minuten (Als de groenten grover zijn gesneden duurt het iets langer).
  4. Roer voor de dressing alle ingrediënten krachtig door elkaar.
  5. Laat de geroosterde groeten even afkoelen, giet er de citrusdressing over en bestrooi met verse peterselie.

Heerlijk met Roseval aardappeltjes, uit de oven. 

Deel dit artikel:
Facebooktwitter

Lees hier meer over:

Blogs van onze gastbloggers

Weggooien? Liever niet.

Iets weggooien....ik blijf er over het algemeen moeite mee hebben. Zeker als het om etenswaar gaat. ...
Lees verder »
flaske

Plasticminderen

Natuurlijk kunnen we de wereld niet in één keer veranderen maar iedere verandering, hoe klein of g...
Lees verder »

Jackfruit, de nieuwe vleesvervanger

Vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook jackfruit. Hoewel jackfruit al razend populair is ...
Lees verder »
 
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram